LeoVegas

Ishockey-VM 2024 har vist sig at være en udfordrende omgang for det danske ishockeylandshold, der i deres tredje kamp led et skuffende nederlag på 0-2 til Norge. Dette nederlag sætter en alvorlig kæp i hjulet for Danmarks ambitioner om at nå kvartfinalen og placere sig blandt verdens otte bedste nationer.

Kampen mod Norge, der blev spillet med høj intensitet, viste tydeligt de udfordringer, det danske hold står overfor. Nordmændene kom med et defensivt stærkt hold og et højt tempo, som danskerne aldrig rigtig fandt en løsning på. Specielt i anden periode, hvor nordmændene øgede tempoet markant, havde danskerne store vanskeligheder.

Danmark knækkede i anden periode

Efter en jævnbyrdig første periode kom det danske hold under pres fra anden periodes start. Det viste sig specielt i skudstatistikken, der hed 17-7 i Norges favør i denne periode, og kun en fremragende præstation fra målmand Frederik Dichow forhindrede en større nedtur. Danskernes forsøg på at score blev ikke hjulpet af et ineffektivt powerplay, som generelt har været en skuffelse gennem hele turneringen indtil nu.

En af kampens afgørende øjeblikke kom, da Danmark i undertal fik en gylden mulighed. Nick Olesen fik frit løb mod den norske målmand, men formåede desværre ikke at score, hvilket skulle vise sig at være en dyr fejl. Kort efter kunne Norges Michael Brandsegg-Nygård nemlig med en fremragende afslutning bringe nordmændene foran, assisteret af Mats Zuccarello og Patrick Thoresen.

Den sidste del af kampen så Danmark forsøge at etablere et pres, men nordmændene var tilfredse med at lukke af i defensiven og vente på kontrachancer. Trods et par gode forsøg fra Phillip Bruggisser i powerplay, lykkedes det ikke Danmark at finde vej til nettet. Eirik Salsten kunne i kampens sidste sekunder score i tomt mål og sikre Norges sejr på 2-0.

Danmark på svær næste opgave mod Tjekkiet

Med dette nederlag ligger Danmark nu med tre point efter tre kampe i Gruppe A, hvilket gør det meget vanskeligt at nå kvartfinalerne. Holdet står overfor en endnu større udfordring i deres næste kamp mod værtsnationen Tjekkiet, hvor landstræner Mikael Gath skal finde en måde at motivere og forberede sine spillere på til at kunne stå imod de tjekkiske værter.

For Danmark er håbet om at komme videre stadig levende, men det kræver en markant forbedring i de kommende kampe. Fansene håber på, at holdet kan finde det nødvendige momentum og den offensive skarphed for at få vendt skuden og sikre de nødvendige sejre for at avancere i turneringen.