LeoVegas

De første fem-seks minutter så det ud til at Danmark kunne bygge videre på gårsdagens storsejr mod Kasakhstan og ligefrem have en chance mod Schweiz, men efter Schweiz cirka halvvejs gennem første periode fik scoret det første mål gik det for alvor ned ad bakke.

Første periode

Det var første gang Frederik Dichow startede i en VM-kamp, og han kom hurtigt på arbejde. Det første forsøg på målet af Schweiz kom på under et minut, men Danmark lagde ellers stærkt ud og var meget offensive; det hele foregik stort set i den schweiziske forsvarszone.

Efter seks-syv minutter kom der lidt mere form på det schweiziske angreb, og Danmark lykkedes med at afvise presset flere gange, men efter lige knap ni minutter får Schweiz sit kun tredje skud på mål i kampen, og det lykkedes Fabrice Herzog at score til 0-1. To minutter efter resulterer en voldsom tackling i at Oliver Lauridsen må forlade kampen med en skulderskade. Danmark har nogle chancer i power play, men i det hele taget tager schweizerne lidt mere over og flytter i høj grad spillet op i Danmarks zone, men schweizerne bliver på ydersiden og kommer ikke rigtig ind i midten.

Anden periode

Især anden periode satte virkelig dagsordenen for kampen, det var her det blev rigtig svært for danskerne at komme tilbage. Inden for første minut var der schweizisk power play efter en udvisning til Peter Regin for hooking, og Timo Meier udnyttede muligheden efter blot ni sekunder og scorede til 0-2. Blot fire minutter efter holdt danskerne vejret, da det først så ud som om Dichow havde reddet danskerne fra endnu et mål og spillet gik videre, men der så kom et review. Her stod det klart, at Dichow var kommet for dybt ind i målet, og at det var lykkedes Pius Suter at udbygge den schweiziske føring til 0-3.

I kampens fjerde danske power play løb Ehlers sig fri, men pucken ramte stolpen. To minutter senere, efter en icing, får Janis Moser øget den schweiziske føring til 4-0. Og lige inden pausen får Schweiz endnu et powerplay og Niko Hischier får lavet en smart aflevering ind til Philipp Kurashev, som scorer til 5-0.

Danmark har i det hele taget svært ved at komme frem i banen og skabe offensive chancer, og der er et stort pres på den danske defensiv. Skudstatistikken for anden periode siger 17-4 til schweizerne, som spiller et klart bedre pasningsspil og tager kontrollen over kampen.

Tredje periode

I tredje periode blev Dichow udskiftet med Sebastian Dahm. Knap syv minutter inde i tredje periode scorer Denis Malgin i power play. Frederik Storm rammer stolpen, og Ehlers forsøger sig med en afslutning, men der er ikke for alvor nogen trusler mod det schweiziske mål. Til allersidst i tredje periode havde Danmark en chance for at komme på måltavlen på falderebet i deres sjette og sidste power play, men heller ikke her lykkedes det.

Videre fra det største nederlag nogensinde til Schweiz

Danmark har nu spillet mod Schweiz syv gange til VM, og dagens kamp blev til det største nederlag nogensinde til Schweiz i VM-sammenhæng. Der var udfordringer med mand mod mand taktikken, skøjteløbet og fysikken, og Danmark får desværre ikke fulgt op på gårsdagens power play-statistik, hvor Danmark scorede i 4 ud af 7 power plays og dermed havde en effektivitet på 57 %.

Med én sejr og ét nederlag er Danmark, med tre point pt., på en delt tredjeplads i gruppen med Slovakiet, Tyskland og Frankrig. Nu sidder det danske landshold over en dag og kan se frem mod kampen mod Italien på tirsdag – en kamp der meget gerne skulle sikre de næste tre point og holde liv i håbet om kvartfinalen!

Danmark – Schweiz 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)

08:58 0-1 Fabrice Herzog (Andrea Glauser, Enzo Corvi)
21:03 0-2 Timo Meier (Janis Moser, Denis Malgin)
25:01 0-3 Pius Suter (Denis Malgin, Simion Dario)
32:39 0-4 Janis Moser (Denis Malgin, Pius Suter)
37:33 0-5 Philipp Kurashev (Nico Hischier, Enzo Corvi)
46:39 0-6 Denis Malgin (Timo Meier, Janis Moser)