LeoVegas

Danmark spillede d. 20. april den første ud af to VM-testkampe mod Sverige i Halmstad. For begge landshold fungerer testkampene som opvarmning til det forestående VM i Finland, der finder sted fra d. 13. – 29. maj. 

Fra start var det Tre Kronor der satte sig på kampen. I første halvdel af første periode var det kun nogle gode redninger af Sebastian Dahm, der afholdt Sverige fra at score det første mål. Derefter blev det første mål scoret af den svenske debutant Patrik Karlkvist efter cirka halvdelen af første periode. I de sidste minutter af første periode blev den svenske føring øget til 2-0 i powerplay. Danmark havde ellers ved stillingen 0-0 en stor chance for at score, da Nicolai Meyer var alene med den svenske målmand efter en udmærket pasning fra Markus Lauridsen, men Meyer fik desværre ikke udnyttet chancen.

Anden periode

Blot et par minutter inde i anden periode fik Mathias From reduceret til 2-1, da han blev fældet og scorede på det tildelte straffeslag. Men Sverige fik snart kontrol over kampen i igen og svenske Lucas Wallmark udnyttede en dansk udvisning til at finte sig forbi det danske forsvar og sende pucken op i krydset. Wallmark øgede dermed Sveriges føring til 3-1. Anden periode stod altså resultatmæssigt lige med 1-1, men svenskerne kom stærkest ind til tredje periode med den samlede stilling 3-1.

Tredje periode

Danskerne startede stærkt i tredje periode og så chancen for en reducering, men svenskerne kom igen i overtal og powerplay spillede en stor rolle i svenskernes succes i tredje periode. Lucas Wallmark lavede en pasning gennem det danske forsvar til Patrik Karlkvist, som lavede en pasning til den fjerne stolpe, hvor Mathias Bromé kunne sende pucken i mål og bringe stillingen til 4-1 til Sverige.

Blot få minutter senere blev det danske håb om afgørende at reducere endegyldigt forpurret, da Mathias Bromé sendte pucken videre til Joel Kellman, som kunne score til 5-1, og det svenske hold havde dermed en særdeles bekvem føring. Bromé var også involveret i kampens næste og sidste mål, da han sendte en pasning bag om ryggen til Jesper Petterson, som scorede til kampens endelige stilling 6-1.

Alt i alt en overbevisende sejr til Sverige, som ellers stillede med et landshold af profiler fra den hjemlige liga, hvoraf kun få spillere må forventes at komme i spil til VM. Heinz Ehlers havde lidt flere spillere, der må forventes at spille til VM, f.eks. Sebastian Dahm, Oliver Lauridsen, Jesper Jensen Aabo og Mathias Bau. 

Sverige – Danmark 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

1-0 Patrik Karlkvist (Calle Själin, Kim Rosdahl)
2-0 Mathias Bromé (Joel Persson, Patrik Karlkvist)
2-1 Mathias From (straffe)
3-1 Lucas Wallmark (Linus Karlsson, Jonathan Pudas)
4-1 Mathias Bromé (Lucas Wallmark, Patrik Karlkvist)
5-1 Joel Kellman (Mathias Bromé)
6-1 Jesper Pettersson (Mathias Bromé, Lucas Wallmark)

Sådan startede de danske løver:

Målmand:
Sebastian Dahm

Førstekæden:
Markus Lauridsen
Matias Lassen
Mathias Bau Hansen
Morten Poulsen
Nicolai Meyer

Andenkæden:
Emil Kristensen
Oliver Lauridsen
Mathias From
Christopher Frederiksen
Matthias Asperup

Tredjekæden:
Malte Setkov
Oliver Larsen
Felix Scheel
Søren Nielsen
Nick Olesen

Fjerdekæden:
Nicolai Weichel
Lucas Andersen
Nikolaj Krag-Christensen
Martin Eskildsen