Det var Danmarks fjerde VM-kamp og tid til at konsolidere den foreløbige tredjeplads i gruppe A foran netop dagens modstander Tyskland (på målforskel, ikke point). Kampstarten blev dog forsinket, da der opstod en mindre brand i Helsinki Ice Hall, og arenaen blev evakueret. Kampen endte med at blive forsinket i 1 time og 40 minutter. I kampe mellem Tyskland og Danmark har der historisk været en tendens til få mål og snævre sejre, og den snævre sejr blev en realitet, men desværre ikke til Danmarks fordel.

Første periode

Efter cirka halvandet minut havde danskerne flyttet spillet op i den tyske zone. Begge hold spillede flydende, men ingen af dem tog de store initiativer. Danmark havde et lille overtag i starten, men generelt var første periode præget af en stillingskrig på isen, hvor kampen bølgede frem og tilbage. Overordnet set en meget lige periode – skudstatistikken sagde 4-5 i Danmarks favør, og danskerne var i kontrol rent defensivt.

Farligst var det nok da den tyske stjerne Moritz Seider med få minutter tilbage af perioden ramte den danske overligger!

Anden periode

I anden periode så vi et højere tempo og et mere fysisk spil. Nicolai Meyer fik en albue i hovedet og var nede og ligge og så en tur omkring omklædningsrummet.

I anden periode var skudstatistikken 6-7, så Danmark havde et skud mere på mål, men efter lige over 12 minutters spil var det Tysklands Marc Michaelis, der lykkedes med at sende pucken i mål i power play efter en udskiftningsfejl.

Der var problemer med både det danske angrebsspil og boxplayet, der manglede timing i det danske power play og der manglede fart.

Tredje periode

Heinz Ehlers lavede fra start ændringer i førstekæden; Aagard kom ind i stedet for Blichfeld. Efter cirka 6 minutter var det danske mål tomt efter et stolpeskud. Moritz Müller afsluttede mod det tomme mål, men Emil Kristensen lavede en heroisk redning.

Halvvejs gennem perioden skød Tyskland pucken i det danske mål, men da målet inden da var blevet flyttet, så blev målet annulleret. Lige efter var både Nikolaj Ehlers og Frans Nielsen tæt på, men der var bare ikke noget der lykkedes. Tyskerne fik power play efter en udvisning til Emil Kristensen efter 11 minutter, men danskerne klarede sig igennem. Med fem – seks minutter tilbage af kampen handlede det om at prøve at tvinge kampen ud i overtid og i hvert fald få et enkelt point med til tabellen.

Da der var cirka et minuts spilletid tilbage vandt Tyskland en face off, og Sebastian Dahm forlod målet. Ehlers kom ind og Danmark spillede 6 mod 5. Tyskland lavede icing, som fulgtes af endnu en face off, som tyskerne vandt, hvorefter de igen lavede icing. Derefter vandt Danmark face off i tysk zone, og Ehlers var helt utroligt tæt på at score, men få sekunder efter lød slutsignalet.

Lidt mere op ad bakke mod kvartfinalen

Sebastian Dahm blev meget passende kampens spiller for Danmark, da han bidrog betydeligt til kampens resultat med nogle fantastiske redninger. For at holde liv i ambitionen om kvartfinalen kræver det, at Danmark begynder at score på sine chancer og klarer Frankrig (en realistisk ambition) og Slovakiet (mere udfordrende, men ikke umuligt. Til VM i 2010 vandt vi 6-0!). Gør danskerne det, så kommer de i kvartfinalen. Canada har vi ikke nogen realistisk forhåbning om at slå, så derfor bliver de to andre resterende kampe så meget desto vigtigere. Danmark var i kvartfinalen i 2016 og i 2010, altså med 6 års mellemrum, så fortsætter trenden, så er det altså i år, at vi skal i kvartfinalen igen. Håbet lever!

Tyskland – Danmark (0-0, 1-0, 0-0)

32:41 1-0 Marc Michaelis (Marcel Noebels, Daniel Fischbuch)

 


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs