Danmarks ishockeylandshold tabte mod et stærkt amerikansk hold, men Nikolaj Ehlers er stolt over den flotte danske præstation.

Nikolaj Ehlers’ VM slutrunde var tvivlsom, efter han var skadesplaget i dele af sæsonen. I det sidste øjeblik, formåede Ehlers at få grønt lys af winnipeg Jets og kom med til VM i ishockey 2023.

Efter kampen mod USA havde Jääkiekon-MMs  sportsjournalist Juuso Sallinen et interview med den danske stjerne. Her udtalte Nikolaj Ehlers, at Danmark stadigvæk er positive efter nederlagt.

– Jeg har det overraskende godt [med kampen]. Vi vidste, at det er en svær kamp. Vi vidste, at de er et godt hold. Men den måde, vi spillede på derude, var præcis, som vi ville spille.

‘Danmark kunne vinde kampen’

Nikolaj Ehlers udtrykte dog, at han var lidt ærgelig over, at Danmark ikke fik udnyttet deres chancer og vandt kampen.

– Jeg synes, at vi skabte nok chancer til at vinde kampen for at være ærlig. Det er klart, at de også får nogle chancer, men vi begrænsede dem godt.

Stolt over den danske præstation med god grund

Nikolaj Ehlers var tydeligt berørt efter kampen og selvom at Danmark tabte, var det en generel konsensus om, at det var en præstation som var værdig at lovprise.

– Det er hockey. Det er derfor, jeg kan stå her og være stolt. Vi er ikke Canada eller Sverige.

– Jeg er virkelig stolt over, hvordan vores gutter kæmpede og spillede. Virkelig stolt, faktisk. Så det er derfor, jeg kan stå her med et smil på læben.

Nu venter Sverige og Finland i de næste to kampe og Danmark står overfor en stor udfordring, men der er optimisme og håb i den danske lejr.

Danmarks komplette VM-program ved Ishockey VM


Carolina Hurricanes - New York Islanders
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs